Nieuws

Nul emissie geconditioneerde belevering

Geschreven op 25 januari 2019

Nul emissie geconditioneerde belevering van de horeca in de binnenstad van Enschede en Hengelo
Wij gaan als 1e leverancier de horeca in de binnenstad van Enschede en Hengelo geconditioneerd beleveren met nul emissie wagens. Deze Streetscooters, type Work XL, rijden 100% elektrisch en de auto en de koeling worden opgeladen via de zonnepanelen op het dak.

De vleesindustrie heeft te maken met grote milieu thema's. Wij willen niet achteraan sluiten in de rij, maar een leidende rol spelen om de CO₂-uitstoot zoveel mogelijk terug te dringen. Daarom houden we ons ook actief bezig met het ontwikkelen van nieuwe circulaire, “minder vlees” concepten en initiatieven voor kleinschalige regionale vleesproductie.

CO2-reductie
Wij hebben ons tot doel gesteld om in 2020 de CO₂-uitstoot met 50% te reduceren ten opzichte van basisjaar 2015. In 2018 is Bolscher meer dan vlees, als eerste vleesbedrijf gecertificeerd op de CO₂-prestatieladder.

Om deze CO₂-reductie te bereiken zijn diverse energiebesparende maatregelen genomen. Zo is het dak van onze productielocatie voorzien van ruim 600 zonnepanelen, zijn de productieruimtes en kantoren volledig voorzien van LED-verlichting, rijden we met de personenauto’s 100 % elektrisch en passen we ons geconditioneerde wagenpark aan om onze doelstelling in 2020 te halen. We beschikken we over 9 laadplekken en een snel laad station. Het snel laadstation is in samenwerking met de gemeente Enschede geplaatst.

Verder is het systeem dat de leveringskratten wast, aangepast zodat het energieverbruik voor het wassen van de kratten nu 90% lager is. Het schoonmaak water wordt (voor) verwarmd door warmteterugwinning uit de koelinstallatie. Ook zijn al onze verpakkingen recyclebaar en scheiden wij het afval.

En hebben we nu ons geconditioneerde wagenpark waarmee we onze klanten beleveren uitgebreid met deze twee gloednieuwe en speciaal voor ons gebouwde nul emissie Streetscooters.

Roy Bolscher, die samen met Chiel Bolscher de directie voert, vertelt: “Duurzaamheid zit in mijn DNA en ik ben zeer geïnteresseerd in nieuwe technologie. Of het nu gaat om de energie- of eiwittransitie, bij Bolscher willen we blijven vooroplopen. Hiermee hopen wij iedereen om ons heen te inspireren om samen te werken aan een duurzame toekomst.”